تامین نیازهای پردازشی فوق سریع درشبکه ملی اطلاعات

به گزارش بلاگ پو، مدیرگروه سامانه های پردازش وب پژوهشگاه ICT با اشاره به طرح ابررایانه سیمرغ، هدف از اجرای آن را تامین نیازهای پردازشی فوق سریع در شبکه ملی اطلاعات برای دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مطرح نمود.

تامین نیازهای پردازشی فوق سریع درشبکه ملی اطلاعات

به گزارش خبرگزاری مالی ایران ، احسان آریانیان گفت: پژوهشگاه ICT از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شد تا طرح ابررایانه سیمرغ را با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به پایان برساند؛ زیرا ایجاد یک ابررایانه پرظرفیت برای ارائه خدمات پردازشی در سطح گسترده می تواند به عنوان ابزاری راهبردی در جهت تسریع پیشرفت های علمی، مهندسی و فناورانه کشور به کار گرفته گردد.

وی با اشاره به هدف این طرح، تاکید نمود: امروزه با توجه به پیچیدگی مسائل علمی و صنعتی و حجم بالای محاسبات مورد احتیاج، در اختیار داشتن ابررایانه های پرقدرت و بهره برداری بهینه از آنها، یکی از ابزارهای استیلای علمی و صنعتی کشورها و یکی از ستون های اصلی فراوری دانش و پیشرفت در علوم و صنایع به شمار می رود.

مدیر گروه سامانه های پردازش وب و رایازبان گفت: بر این اساس جهت حضور در لیست کشورهای دارنده فناوری های پیشرفته، احتیاج اساسی به سامانه های پردازش فوق سریع و ابررایانه وجود دارد. از طرفی دیگر، ابررایانه کالایی استراتژیک و راهبردی محسوب می گردد که مشمول تحریم های ظالمانه علیه کشورمان قرار گرفته و باید امکان پاسخگویی به احتیاجهای کشور در این حوزه فراهم گردد.

کاربرد ابررایانه چیست

آریانیان با بیان اینکه به پرقدرت ترین رایانه ها در هر زمان ابررایانه گفته می گردد که توان حل مسائل پیچیده علمی و صنعتی را با توجه به قدرت محاسباتی و قدرت بالا دارند، اضافه کرد: توان محاسباتی ابررایانه ها هزاران بار بیشتر از توان محاسباتی رایانه های معمول و متعارف است. به عنوان مثال پیش بینی آب و هوا در کمتر از چند ثانیه توسط ابررایانه ها قابل انجام است و برای سایر کاربردها مانند تحلیل زمین شناسی، تهیه خروجی از تصاویر، تحلیل داده های ژنتیک، تحلیل داده های موشکی و هسته ای احتیاجمند ابررایانه های با توان پردازشی بسیار بالا هستیم.

وی با اشاره به اینکه حوزه های کاربردی از قبیل هوش مصنوعی، کلان داده ها، اینترنت اشیا و زنجیره بلوکی تاثیر بسزایی برای سرعت بخشی به احتیاج به ابررایانه در سال های پیش رو خواهد گذاشت، ادامه داد: در حال حاضر تعدادی از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی دارای ابررایانه با قدرت پردازشی محدود هستند که توسعه ظرفیت های موجود آنها با در نظر دریافت فرایند افزایشی حجم داده ها و احتیاجهای پردازشی و تحلیلی کشور اجتناب ناپذیر است.

این پژوهشگر فناوری اطلاعات اعلام کرد: بعضی از قوانین و سیاست های بالادستی که ضرورت تمرکز بر طرح ابررایانه سیمرغ را بیش از پیش نشان می دهد شامل ماده 2 و 3 قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد تکلیف به ایجاد بستر مناسب برای ارتباطات و آمایش و پردازش اطلاعات و همچنین تکلیف بر توسعه و ترویج ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور و تامین زیرساخت های مورد احتیاج آن به منظور دسترسی آحاد مردم به خدمات پایه مورد احتیاج است.

مدیرگروه سامانه های پردازش وب و رایازبان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: علاوه بر آن بند یک و 5 اصل سیاست های کلی قانون اقتصاد مقاومتی به ارتقای صندلی جهانی کشور، افزایش سهم فراوری و صادرات خدمات دانش بنیان و همچنین اولویت دادن به فراوری محصولات و دادن خدمات راهبردی اشاره نموده است.

این عضو هیات علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به بند 2 و 4 سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات نیز اشاره و اظهار کرد: بندهای مذکور در مورد عدم اتکای شبکه ملی اطلاعات به شبکه های غیر از خود، در تامین کلیه زیرساخت های خدمات پایه کاربردی مورداحتیاج داخل کشور با ظرفیت و کیفیت لازم و همچنین گسترش ظرفیت و ایجاد امکانات لازم جهت شکل گیری مالی خدمات بومی است که در نهایت تکلیف به توسعه خدمات مراکز داده و خدمات ابری از جمله نمونه های الزامات در طرح ابررایانه سیمرغ هستند.

ظرفیت پردازشی طرح ابررایانه سیمرغ

آریانیان در مورد ظرفیت پردازشی طرح ابررایانه سیمرغ گفت: در طرح این ابررایانه، دستیابی به مدل مهندسی و پرتوتایپ ابررایانه با ظرفیت پردازشی حدود 160 ترافلاپس در گام اول طرح و توسعه آن به مقیاس پتافلاپس در گام دوم طرح پیش بینی شده است.

وی اضافه کرد: همزمان با دستیابی به ابررایانه در مقیاس پتافلاپس، انجام مطالعات تحقیقاتی جهت توسعه ابررایانه به مقیاس اگزافلاپس، در طرح ابررایانه سیمرغ در نظر گرفته شده که توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و با همکاری بخش دولتی و خصوصی و دانشگاه های توانمند کشور برای اجرای آن برنامه ریزی شده است.

این مسئول پژوهشی اعلام کرد: از لحاظ فرایندی گام های مورد احتیاج برای راه اندازی ابررایانه سیمرغ شامل تحلیل و طراحی، تدارک و تامین تجهیزات و سپس راه اندازی و ارائه سرویس می گردد که فعالیت های تحلیل و طراحی هم اکنون شروع شده و زمان افتتاح گام اول این طرح انتهای امسال پیش بینی می گردد.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: اقتصاد ایران
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 31471

به "تامین نیازهای پردازشی فوق سریع درشبکه ملی اطلاعات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تامین نیازهای پردازشی فوق سریع درشبکه ملی اطلاعات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید