مورالس: همچنان رئیس جمهوری بولیوی هستم

به گزارش بلاگ پو، رئیس جمهور بولیوی در اولین مصاحبه بعد از خروج از کشورش، امریکا را یک توطئه گر بزرگ خواند که در پشت پرده کودتا و خروج اجباری وی از لاپاز دست داشت.

مورالس: همچنان رئیس جمهوری بولیوی هستم

اوو مورالس رئیس جمهور قانونی بولیوی روز پنج شنبه در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس خواستار میانجیگری سازمان ملل و همچنین پاپ فرانسیس در زمینه بحران کنونی سیاسی در این کشور بعد از خروج اجباری وی از لاپاز به نیومکزیکو پایتخت مکزیک شد.

مورالس در این مصاحبه با اشاره به اینکه تحولات اخیر بولیوی کوتای نظامی علیه وی بوده است تاکید کرد که همچنان رئیس جمهور بولیوی است چرا که مجمع قانونگذاری این کشور هنوز استعفای وی را نپذیرفته است.

مورالس که حدود 14 سال رئیس جمهور بولیوی بوده است افزود: مجمع هنوز استعفای من را رد یا تایید نکرده است، پس چیزی انجام نشده است. اگر آنها استعفای مرا تایید یا رد نکرده اند پس باید بگویم هنوز من رئیس جمهور هستم.

مورالس تاکید کرد که اگر این به آرام شدن شرایط کشور منجر شود به بولیوی بازخواهم گشت.

رئیس جمهور بولیوی که چند روز پیش با فشار نظامیان مجبور به ترک خاک این کشور شد به آسوشیتدپرس گفت: اطلاعاتی دریافت کرده ام که تعدادی از نیروهای ارتش قصد دارند علیه افرادی که من را مجبور به استعفا کردند، شورش کنند.

مورالس افزود که از خیانت ویلیامز کالیمن رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به خود شگفت زده شده است.

مورالس در ادامه، خواستار خویشتنداری در بولیوی شد و خطاب به هوادارانش گفت: ما مجبوریم دموکراسی را احیا کنیم، اما با صبر زیاد و مبارزه مسالمت آمیز.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز پنج شنبه خاطرنشان کرد که خوان آرناو را به عنوان فرستاده شخصی به بولیوی اعزام کرده است تا از تلاشهای داخلی برای پیدا شدن یک راه چاره مسالمت آمیز برای بحران سیاسی در این کشور حمایت کند.

اوو مورالس در این زمینه گفت: من خیلی به سازمان ملل اطمینان دارم. اما از این سازمان می خواهم که یک میانجی باشد نه یک تسهیل کننده و اگر نیاز است پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان نیز باید به آنها اضافه شود.

رئیس جمهور بولیوی در ادامه مصاحبه خود، آمریکا را یک توطئه گر بزرگ و در پشت پرده کودتا علیه خود و خروج از کشور خواند.

بحران در بولیوی پس از آن آغاز شد که کارلوس مسا رقیب مورالس در انتخابات پیروزی وی در انتخابات را نپذیرفت و هواداران وی با تظاهرات در خیابانها خواستار برگزاری انتخابات مجدد شدند.

این درحالیست که کمیته عالی انتخابات پس از دوبار شمارش دستی آراء، مورالس را با کسب 47 درصد آرا برنده انتخابات این کشور اعلام کرده بود.

با این حال به دنبال تشدید اعتراضات خیابانی، مورالس ابتدا با برگزاری مجدد انتخابات موافقت کرد اما در ادامه با برداشته شدن حمایت فرمانده ارتش و همچنین فرمانده پلیس این کشور از وی، مجبور به استعفا و خروج از کشور شد.

بعد از خروج اوو مورالس از کشور، جنینه آنز معاون رئیس سنای بولیوی از خلا پیش آمده استفاده کرد و خود را رئیس موقت بولیوی خواند. آمریکا بلافاصله وی را به عنوان رئیس جمهور موقت بولیوی به رسمیت شناخت.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای در این خصوص گفت: آمریکا آنز سناتور بولیوی را تحسین می کند که بعنوان رئیس جمهور موقت برخاست تا کشورش را به سوی این گذار دموکراتیک، تحت قانون اساسی بولیوی و مطابق با اصول منشور دموکراتیک سازمان کشورهای آمریکایی هدایت کند.

روزنامه گاردین روز چهارشنبه در یادداشتی در مورد تحولات بولیوی، آنچه در این کشور رخ داده را یک کودتا توسط نظامیان خوانده و نوشته است که رسانه های جریان اصلی در غرب تلاش می کنند این واقعیت را انکار یا توجیه کنند.، فارس

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 16144

به "مورالس: همچنان رئیس جمهوری بولیوی هستم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مورالس: همچنان رئیس جمهوری بولیوی هستم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید